Artdica

OVU nr.38

CvB nr.0

Stichtingsjaar2014

WerkgebiedHamme + omstreken

NationaliteitBelgische

Website /


Fotografie
  foto

  av reeksen


vergadering

Lokaal

Fotoclub Artica
Sint-Annastraat 111
9220 Hamme

Google maps


Info vergadering

Dagvrijdag

Periodiciteit 1tweewekelijks

Uur20u.

VakantieKerstvakantie


Artdica stelt zich voor...

Pierre Van Haver liep reeds lang met de gedachte rond om een fotoclub op te richten. Dit om mensen met een passie voor fotografie de kans te geven om steeds nieuwe dingen aan te leren en hun werken samen met vrienden te bekijken en te beoordelen. Het is dus de bedoeling dat iedereen welkom is en zich thuis voelt. Dus niet alleen gediplomeerde fotografen, maar zowel mensen met een compactcamera als een spiegelreflex. Bedoeling is dat de leden hun fototoestel grondig leren kennen en er alle mogelijkheden uithalen. Ook leren we hoe je net iets meer uit de foto's kan halen door aan het werk te gaan met verschillende soorten beeldbewerkingssoftware.

Wat ook uniek is aan onze club is dat we over een eigen vergaderzaal beschikken met verschillende studio's. Zo kan het theoretische aan het praktische gelinkt worden, zoals belichting, opstelling, ... Er zijn daarvoor enkele studio's voorzien zodat iedereen de kans krijgt om aan bod te komen.

Gezien het voor alle leden niet mogelijk is om een opleiding in een school te volgen wegens werkomstandigheden, bieden we ze hier de kans om zich te ontplooien en wordt er uitleg gegeven over het manueel maken van een goede foto. Er wordt aandacht besteed aan ISO, diafragma, sluitertijd, belichting, kadreren, beeldverwerking, fotograferen in tegenlicht, invulflits, macro, natuur, productfotografie, portret, visagie, werken met modellen en poseren. Er komt ook regelmatig een gastspreker die zijn kennis met ons wil delen, want in fotografie kan je nog elke dag nieuwe dingen leren ongeacht of je wel of niet je diploma al gehaald hebt.

Maandelijks is er ook een uitstap voorzien, meestal op de laatste zondag van de maand. De reisbestemming kan overal in België zijn. Uitzonderlijk kan de trip op zaterdag doorgaan afhankelijk van de openingsuren van musea of datum van het evenement.voorzitter

Pierre Van Haver
Sint-Annastraat 113
9220 Hamme
052 52 35 25
pierre.v.h1@hotmail.com
Google maps

secretaris

Ronny Fierens
Neereindestraat 11
9240 Zele
0494 25 69 89
ronny.fierens@telenet.be
Google maps

Clubactiviteiten