FotoTalent 2020

FotoTalent 2020 gaat door in CC Nova, Molenstraat 22b, 9230 Wetteren.

 

Indienen inschrijvingslijst 18 januari 2020
Binnenbrengen foto's 25 januari 2020 van 10u tot 11u
CC De Poort, Markt 27, 9230 Wetteren
Ophalen niet geselecteerde werken 25 januari 2020 van 16u tot 17u
Opening met receptie 25 april 2020 om 14u30
Openingsuren tentoonstelling 26 april t.e.m. 3 mei 2020
Weekends: 10 tot 12u en 14 tot 17u
Werkdagen: 13u30 tot 17u
Gesloten op 1 mei

Afspraken

 • FotoTalent staat open voor alle fotografen (OVU-leden, studenten DKO, volwassen-onderwijs, academies en individuelen)
 • Ter gelegenheid van deze tentoonstelling wordt een catalogus uitgegeven.
 • Elke deelnemer mag twee werken indienen. Een deskundige jury staat in voor de selectie van de werken.
 • De deelname is gratis voor OVU leden. Niet-leden betalen 20€, te storten vóór 18 januari 2020 op de rekening van OVU: BE47 8905 9409 1180 met vermelding “deelname aan FotoTalent 2020 – naam van de fotograaf”
 • Alle formaten zijn toegelaten, maar de horizontale zijde van een werk mag niet langer zijn dan 90 cm.
 • De selectie van de werken gaat door op zaterdag 25 januari 2020 in CC De Poort, Markt 27 te Wetteren. Deze selectie is niet publiek.
 • Inschrijven :
  • Het inschrijvingsformulier formulier is beschikbaar op de OVU website (zie onderaan)
  • Het inschrijvingsformulier met de vermelding van de werken dient opgestuurd te worden naar Luc De Backer vóór 18 januari 2020 en bij voorkeur via E-mail: LC.Debacker@telenet.be.
  • Deelnemers uit een groep dienen een groepslijst onder de naam van de groep in.
  • Het formaat van iedere foto moet vermeld worden op het inschrijvingsformulier.
  • Een kopie van het inschrijvingsformulier dient bij de foto’s gevoegd te worden.
 • De foto’s moeten hangklaar binnengebracht worden in “De Poort” op zaterdag 25 januari 2020 tussen 10u en 11u. De niet geselecteerde werken dienen dezelfde dag, tussen 16u en 17u, terug afgehaald te worden.
 • Op de rugzijde van de foto’s dienen de volgende gegevens duidelijk vermeld te worden: Titel van het werk, naam van de auteur en eventueel het OVU-lidnummer
 • Voor fotografen die aangesloten zijn bij een groep, moet ook de naam van de groep vermeld worden.
 • De foto’s dienen ingeleverd te worden onder een degelijke en gemakkelijk herbruikbare verpakking.
 • Iedere foto moet afzonderlijk ingepakt worden.
 • De naam van de auteur of van de groep dient duidelijk vermeld te worden, zowel op de foto’s als op de verpakking. Bij groepsinzending moeten de werken bovendien per auteur ingepakt zijn om een vlotte teruggave van de foto’s te kunnen verzekeren.
 • De foto’s mogen op een ondergrond of drager naar keuze worden gekleefd (forex, dibond, houten plaat, ...).
  Ze mogen eveneens achter passe-partout gepresenteerd worden, maar gebruik dan uitsluitend witte of écru passe-partouts; dit om de uniformiteit van de tentoonstelling te bevorderen.
 • De auteurs dienen de werken hangklaar aan te leveren. (Het gebruik van gordijnrails als ophangsysteem is evenwel niet toegelaten.)
 • De geselecteerde werken worden door de organisatie ingehouden en na de tentoonstelling terugbezorgd. De niet geselecteerd foto’s worden onmiddellijk terug meegenomen door de auteurs, of een vertegenwoordiger van een groep, en dit vanaf 16u tot uiterlijk 17u.

Formulieren

  Inschrijvingsformulier FotoTalent

Parkeergelegenheid in Wetteren

FotoTalent gaat door in CC NOVA, Molenstraat 2B, 9230 Wetteren.

Hieronder zijn een aantal parkeermogelijkheden in Wetteren opgegeven, op wandelafstand van CC Nova gelegen.

Op de markt is er parkeergelegenheid, doch betalend. Op het plein zelf is er meestal niet veel plaats, maar de parkeerplaatsen langsheen de rijbaan zijn dikwijls niet allemaal bezet. De maximale parkeertijd is 4 uur.

Let op: betalend parkeren!

Er is ons beloofd dat de speelplaats van het Sint-Gertrudiscollege, Wegvoeringstraat 21, toegankelijk zal zijn voor de bezoekers van FotoTalent. Dit is zeer dicht bij CC Nova gelegen; het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Voor zover er plaats is, verdient deze parking de voorkeur. Deze parking staat ter onzer beschikking van 13u tot 18u, en is gratis. (Let op: dit jaar moet de parking zeker ontruimd zijn tegen 18 uur!)

Er is onlangs een nieuwe parking geopend, inrit via de Scheldekaai. Je rijdt binnen via niveau -3; er is parkeergelegenheid op dit niveau en op niveau -2. In de parking is er een lift, waarmee je het niveau van de “Rode Heuvel” (niveau 0) kunt bereiken. Dit plein ligt juist achter de kerk. Van hier uit bereik je CC Nova door links van de kerk naar de Markt te gaan; op de Markt de eerste straat links (Wegvoeringsstraat), en dan de eerste straat rechts; dit is de Molenstraat. Er is ook een uitgang “Marktdreef” en “Scheldekaai”, maar dan moet je wat bergop naar CC Nova. Deze parking is vrij goedkoop, met een vrij lange gratis periode!

Verder: er is een vrij grote parking in het sportcentrum “De Warande”, ingang via Warandelaan 14. De Warandelaan loopt juist naast de spoorweg. Van hieruit is het ongeveer 10 minuten te voet naar CC Nova. Ga terug naar de ingang aan de spoorweg, dan naar rechts, naar de verkeerslichten aan de spoorwegbrug, en aan de lichten naar rechts: dit is de Molenstraat. Vanaf hier is het ongeveer 400m stappen tot CC Nova.

Hou er ook rekening mee dat de maximale parkeerduur op de betalende parking op de Markt en in de centrumstraten beperkt is: maximaal 2 à 4 uren, afhankelijk van de zone!

In sommige de straten dichtbij CC Nova moet men eveneens betalen om er te parkeren; andere straten (tot en met de Kapellestraat) vallen binnen de blauwe zone.